2011. április 29., péntek

Csendélet kenyérrel

Van egy elmaradásom. A riport, amelyet a Hobbyművész készített velem, megjelent. Mindenki elolvashatja az áruház honlapján: http://www.hobbymuvesz.hu/az-en-pici-vilagom-babahaz-miniaturok.
Azóta felkértek egy újabb kiállításra is, amely május 14-én lesz. Ezúttal bárki megnézheti a munkáimat a Savoya Parkban lévő hobbyboltban. A cég nyílt napi programjáról bővebben itt olvashattok: meghívó.

Mivel az előző bemutatómra készített darabok zömét sikeresen eladtam, most újra gőzerővel dolgozom az új jeleneteken. A képeken a ma befejezett csendélet látható, ezúttal kenyerekkel a főszerepben. Azt hiszem, beleszerettem a miniatűr csendéletekbe. Különösen élvezem, ahogy az interneten régi tárgyak után kutatok, amelyeket beleilleszthetek egy-egy jelenetbe. Itt a mérleg a kedvencem, amit fából faragtam, majd kartonlapokkal imitáltam a lemezdarabokat. A tálca levegőn száradó gyurmából készült. Végül akrylfestéket és lakkréteget kapott a kész mérleg, majd helyére ragasztottam a számlapot. Ha hiszitek, ha nem a legtöbbet a mutatóval vacakoltam. Egész egyszerűen nem volt hol megfognom a vágásnál. Talán a negyedik darab sikerült annyira, hogy föl tudtam használni. A sótartó is fából készült, a feliratot kézzel festettem rá egy (nem vicc!) 10/0 méretű ecsettel. 





Készítettem képeket fehér és fekete háttérrel is. A fekete háttér fotókarton, de nem vagyok vele elégedett. Nem elég fekete. És talán egy fotódobozt is ideje lenne eszkábálnom. Bár nem hiszem, hogy sokkal jobb képeket tudnék készíteni, mivel a gépemet nem szándékozom még jó ideig lecserélni. 

1 megjegyzés:

  1. Szia Bözse!
    Mint mindig ez a kép is gyönyörű, de hát tőled nem is várnánk mást. Hihetetlen a sótartó, hogy tudtad ezt fából megcsinálni.
    Van már meskád? Minden reggel nézem a bloggod.
    További alkotásokat - Ilcsi

    VálaszTörlés