2010. június 26., szombat

Egy másik ajtó

A másik ajtó is elkészült. Elég lepukkant állapotban van, de egy szerszámoskamrához tökéletes. A vályogfal is vizes és salétromos, ahogy kell. Az ajtó alján lévő lukon éppen átfér egy macsek, amely kedvére egerészhet odabent. Egy lakat még hiányzik, fogalmam sincs egyelőre, hogy miből fogom megcsinálni. Valószínűleg fából, de még nem biztos. Most jöhet az ablak!




6 megjegyzés:

  1. Hihetetlen jó lett, mint az igazi, be is mennék rajta.
    Bár Erzsike néni biztos szólna a férjének, hogy:
    -Sándor bátya, fesse má le kend azt a csesznye fészer ajtót!

    Annyira jó a technikád!
    Mivel csinálod ezt a kopott, koszos hatást?

    VálaszTörlés
  2. Híg világosszürke temperával bekenem először az egészet, majd egyre sötétebb szürkével megyek rá helyenként. Végül pasztellkrétával is átdörzsölöm itt-ott. Előtte "tanulmányoztam" régi fadeszkákat, hogy pontosan tudjam, milyen színeket használjak.

    VálaszTörlés
  3. tökéletes befejezésére nagyon jól, nagyon tetszik

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó, mint mindíg. Eszméletlen ügyes vagy ezekben az avítt hangulatú dolgokban. Már akartam kérdezni, hogy a széket milyen anyagból csináltad? az is balzafa? Én most babákat gyurmáztam. Kedvet kapva tőled és Anikótól, én is próbálok egy blogot összehozni, és majd küldöm a címet, csak még a képeken dolgozok kicsit.

    Zsuzsa

    VálaszTörlés
  5. A szék normál fa, szerintem fenyő. (Az építkezésből maradt némi anyag, azt farigcsálom!) A balzafát szerintem nehéz faragni, mert foszlik.

    VálaszTörlés
  6. Hihetetlenül jó dolgokat csinálsz, nemrég kezdtem el figyelni a blogodat, és mindig ámulatba ejt amit látok :) A fotók is nagyon jók, nálatok mindig süt a nap? :)

    VálaszTörlés