2010. december 8., szerda

Új munka

Az elmúlt 2-3 hónapban minden időmet felemésztette az Etsy boltom, pedig már nagyon hiányzott, hogy egy újabb roombox-ot készítsek. A fejemben csakúgy kavarognak az ötletek, amelyek közül első helyre került egy régi magyar parasztkonyha, az úgynevezett füstös konyha. A neve is mutatja, tényleg füstös volt, ugyanis nem volt semmiféle kéménye, a füst egész egyszerűen az ajtón keresztül távozott. Egy ilyen konyha legfontosabb eleme természetesen a kemence volt, amelyet sütésre és télen a konyha fűtésére használtak. Nyáron átváltottak a sokkal takarékosabban üzemeltethető takaréktűzhelyre, amely külön tűztérrel rendelkezett. Természetesen kenyérsütéshez - általában hetente egyszer - nyáron is a kemencét használták.
Magát a kemencét és a tűzhelyet először kartondobozból készítettem el, amelyet aztán gipsszel vontam be.
Amint látjátok, bármit felhasználok a házból, amit csak találok. A férjem vette ezeket a súlytárcsákat évekkel ezelőtt, hogy majd edzeni fog. Kitaláljátok, hogy hányszor használta? Na, a gondolt számot még nyugodtan eloszthatjátok tízzel! Azonkívül, hogy a tavaszi és őszi nagytakarításnál ÉN emelgettem őket, egyéb szerepet nem töltöttek be egészségtudatos életünkben. De most végre felfedeztem a bennük rejlő lehetőséget, úgymint tökéletesen a helyükön tartják a ragasztani kívánt elemeket a száradás ideje alatt. A háttérben csemetéim építőkockái vannak, amelyek a pontos derékszög beállításában segítenek.
Legközelebb már remélem lesz tető és padló (döngölt föld!) is.





Az alant látható sajttálat és epres pitét a boltomba készítettem, mert azért az sem állhat le.

4 megjegyzés:

  1. Nagy csodálód lettem én is ,segítséget kérnék, bár én kicsit nagyobbacska dolgokat szeretnék készíteni,Barbie,momoko,pullip baba méretű,azaz 1:6 kiegészítőket.Hol lehet a fa anyagot beszerezni ,pl paraván, vállfa...én próbálkoztam jégkrémes pálcikával,de nem igazán bírta a behatolást a kampóval,szétment.

    VálaszTörlés
  2. Első próbálkozásra a balsafát javasolnám. Rendkívül puha, pengével könnyen vágható, és könnyű szépre csiszolni is. Egy tűvel is lehet bele lyukat fúrni, utána már csak bele kell ragasztani az előre meghajlított kampót. Nagyobb barkácsboltokban a faáru osztályon kapható, általában a profillécek mellett. És további előny, hogy körülbelül 10x50 cm-es lapokban, különböző vastagságban (pár mm) árulják, ami szállításkor egy jó pont.
    Arra viszont figyelj, hogy nagyon éles pengével dolgozz, különben szálirányra merőlegesen roncsolódik a fa. Mondjuk ezt vágás után csiszolással el lehet tüntetni.

    VálaszTörlés