2012. március 9., péntek

Fehér és kopott

Néha véletlenül rátalálok egy inspiráló fotóra a neten, amitől elkezd dolgozni az agyam, míg végül születik a műhelyemben valami. Ez a története ennek a kis szekrénykének is. Rengeteg időt töltöttem az apró részletek megtervezésével, sokkal többet pedig a megépítésével és a festéssel. Sajnos a fiókok és ajtók most is csak holmi dekorációs elemek, nem működnek, de tettem egy elhatározást, hogy a következő bútorom már ebből a szempontból is "igazi" lesz. Nem kis kihívás elé nézek, hiszen szépen illeszkedő fiókokat és ajtókat nagyon nehéz barkácsolni, arról nem is beszélve, hogy ha nem akarom a boltokban kapható bumfordi zsanérokat használni (naná, hogy nem akarom), akkor azokat is nekem kell majd legyártanom. Ebbe még nem akarok belegondolni, majd lesz valahogy... De hát milyen unalmas is lenne az élet, ha folyton csak egyszerű célokat tűznénk ki magunk elé!
És hogy miért megint kopott? Valami bizarr vonzalmat érzek a régi, kopott, használt, rozsdás holmik iránt, mert olyan szép a "történetük". Ilyenek a héten készült locsolókannáim is... 







5 megjegyzés:

  1. Ez a kötődés az avítt,kopott, régi dolgokhoz velem is így van! Imádom a használt dolgokat! Kár, hogy nálunk csak az Ecseri piac van, ahol még látni ilyen tárgyakat. Egyébként hogy lesz valakiből pl. IGMA művész? Amennyiben csak szavazat kérdése lenne , szívesen adnék a munkáidra amennyit csak lehet! :)

    VálaszTörlés
  2. Először csak tag lehetsz, aztán egy év múlva folyamodhatsz az "artisan" státuszért, amihez be kell küldened a munkáidat (meghatározott számút), amit a szervezet által felállított bizottság zsűriz. Ha elfogadják, akkor a következő lépcsőfok a "fellow" státusz, ami újabb zsűrizést jelent. Gyakorlatilag ez a legmagasabb szint (illetve van még egy, de ahhoz már több évtizednyi munka kell). Miniatűr étel kategóriában körülbelül tíz ember birtokolja ezt a címet a világon.
    Még soha nem voltam az ecseri piacon, de szeretném egyszer megnézni. Egyáltalán létezik még?

    VálaszTörlés
  3. Akkor nincs más hátra, mint előre. Nosza, küldj be mindent, mert szerintem már most megkapnád az "artisan" fokozatot! Utána már csak egy kis lépés a következő és a jó ég sem ment meg a megtisztelő Művész titulustól. Szeretnék elsőként gratulálni, tehát légyszí' időben szólj! (komolyan beszélek,és mint látom Te is komolyan foglalkozol a dologgal)
    Az Ecserin tavaly voltam kint utoljára. Azért már az sem a régi.

    VálaszTörlés
  4. Én is! Én is! Hol kell lájkolni?
    Szuper minden munkád, nem sok mindenkit tettem ki a blogom oldalsávjában, de Téged mindenképpen, mert folyamatosan látni szeretném micsoda gyönyörűségeket alkotsz! Hajrá Bözse!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Bözse!

    Csodálatosak a munkáid! Nagy örömmel böngésztem az oldaladon. Én is nagyon rég óta megszállottja vagyok a babaház miniatűröknek. Itthon nincs nagy hagyománya (vagy is eltűnt) a babaházak készítésének, berendezésének, de nagyon remélem, hogy egyre többen fogják felfedezni, és megszeretni, és lesz igény arra, hogy ezek az apró csodák nem csak a készítő, hanem sokak örömére szülessenek meg. Ez a blog az egyetlen, ami igazán profi miniatűröket mutat be. Eddig Skultéti Orsolya volt az egyetlen, akiről tudtam, hogy professzionális miniatűr ételeket készít, és van néhány csodás babaháza is. Ő az egyetlen magyar IGMA művész miniatűr ételkészítésben. Győrben találkoztam először a munkáival, a nemzetközi babakiállításon és babakészítési versenyen. Én is készítek apró alkotásokat, de végül az élethű figurák megformálásában teljesedtem ki. Ezeket állíttatom ki Győrben, és versenyeztetem meg. Nem tudom, hogy ismered e ezt az évenként megrendezésre kerülő kiállítást és megmérettetést, de érdemes lenne a te munkáidat is megmutatni a nagyközönségnek! A jelentkezési lap leadási határideje márc. 31., amit a www.babakiallitas.hu honlapon tölthetsz le, a munkákat pedig ápr. 5-ig kell levinni Győrbe a Zichy-palotába. A honlapon minden fontos információ fel van tüntetve, tudom, hogy szoros az idő, de még nem késő jelentkezni. Jó lenne, ha ezt a szenvedélyt professzionális módon űző, vagy űzni vágyó emberek egyre többen lennénk, és végre kis hazánkban is lehetne egy erről szóló egyesület féleséget létrehozni. Ha érdekelne ez a dolog, akkor felvehetnénk a kapcsolatot. email címem: fannikov@gmail.com Üdv.: Fanni

    VálaszTörlés