2013. január 31., csütörtök

Péksütis pult


Esküszöm, hogy legalább 3 kilót szedtem föl csak a pult elkészítése alatt. De akkor is megérte! A legjobb megoldás az lett volna, ha valódi falemezeket használok a pulthoz, de sajnos nincs ilyenem. Egyrészt azért, mert nagyon drága az ilyen vékony, minőségi faanyag, és természetesen csak külföldről tudnám megrendelni (nevetséges szállítási költséggel), vagy találnom kellene egy helyi asztalost, aki vállalná a legyártását. Még keresem...
Szóval maradt a jó öreg kreatív énem, és rétegelt lemezt használtam. Persze egy finom bútordarab esetében  megengedhetetlen, hogy a keresztmetszeteknél látszódjon a lemez rétegrendje, ezért az éleket vékony furnércsíkokkal takartam el. Finom csiszolás után gyakorlatilag észrevehetetlen a trükk.

A kis papírtasakokat skiccpauszra nyomtattam. Mivel a skiccpausz és a nyomtatóm nem igazán kedvelik egymást, a pauszt először normál papírra ragasztottam a margók mentén.7 megjegyzés:

 1. Gyönyörűséges! Csak nem megsütötted eredetiben is őket, hogy híztál tőle? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Nem, de elég rendesen meghozta az étvágyamat. Folyton enni akartam közben.

   Törlés
 2. Ismét egy zseniális összeállítás! Ha nem árultad volna el a fával való trükköt, fel se tűnt volna. Olyan élethű, hogy ez is szembe jön majd veled valamelyik "mutatványos" pékség kirakatában. :)

  VálaszTörlés
 3. Minden alkalommal amikor valami uj gyonyoruseget mutatsz elajulok tole es azon torom a fejem hogy honnan a csudibol van ilyen turelmed es tehetseged. Sok embernek mutattam a kepeidet es mind azt mondtak hogy igazi,aztan amikor meglattak hogy miniatur tortacska az ujjad hegyen van akkor ok is elajultak.
  EGyszeruen dobbenetesen ugyes vagy !

  VálaszTörlés
 4. Kedves Bözse! Fantasztikus, mint minden, amit készítesz. Nagyon szeretem a blogod!

  VálaszTörlés
 5. Ez valami fantasztikus! Egyszerűen az a furcsa, hogy nézem, nézem ezeket a képeket, és fel sem merül bennem, hogy gyurma... a pult elkészítése pedig fenomenális! Nagyon gratulálok!

  VálaszTörlés