2014. március 25., kedd

Gyümölcsös jelenetek

Azt hiszem alacsony a vitaminszintem a hosszú tél után, talán ezért gondolok folyton gyümölcsökre. És egyébként is olyan sok színűek és formájúak, nem tudom megállni, hogy ne készítsem el őket miniben.




Tipp az almahámozáshoz: hámozzátok őket, amíg még melegek a sütés után. Ilyenkor szép hosszú szalagokat tudtok vágni a héjból, anélkül, hogy eltörnének. Amikor már kihűlt, a süthető gyurma elég rideggé válik a hámozáshoz. Persze szükségetek lesz egy friss pengére is a szép vágáshoz, de kérlek benneteket, próbáljátok meg nem levágni az ujjbegyeteket!









4 megjegyzés:

  1. Bözse, ezek még az igaziaknál is igazibbak! :) A narancs fehér részét, nekiállnék leszedegetni :) A cseresznyét kérem!!! Most!!!

    VálaszTörlés
  2. Hát, Bözse! Ismét nem sikerült meghazudtolnod magad. Ne csodálkozz, ha most meg a mandarinjaidat látod viszont valamelyik gyümölcsös stand reklámjában... mondjuk a Sparban. :)

    VálaszTörlés
  3. Elképesztően jók a mandarinok! És a málnák! Meg persze a többi is :) Szerintem géntechnológiával kinemesítettél 1:12-es növénykéket, és arról szeded a gyümiket :) Eltaláltam?

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm! Igen Fanni, eltaláltad. Mikor idén megkapom érte a Nobel-díjat, csapunk egy hatalmas bulit!

    VálaszTörlés