2010. február 15., hétfő

Papírból bádog

Már sokat gondolkoztam rajta, hogyan lehetne bádog termékeket készíteni. Ezeket a dolgokat még külföldről sem lehet beszerezni - nem mintha megengedhetném magamnak-, hiszen kifejezetten magyar holmik. De az úgynevezett "ceglédi kanna" alapvető tartozéka volt minden magyar konyhának, szóval valamit ki kellett találnom!
Íme a találmányom: gondosan megtervezett papírsablon akrylfestékkel kezelve. Először csak egy kannát szerettem volna (a piros darab), de aztán annyira elégedett voltam az eredménnyel, hogy megszületett a másik barna, és még két zsírbödön is.

Talán felismerhető a bal oldali kép alant: egy ismert márkájú öblítő kupakja. Másnak szemét, de én megláttam benne a lehetőséget. Némi munkával egy régi paraszttál született belőle. Esküszöm anyukámnak pontosan ilyenje van!És végül egy krumplitörő, amelyről minden családtagom azt mondta, hogy ezt úgysem lehet megcsinálni. Nekem ne mondja senki, hogy nem lehet...
Egyébként sörösdobozból készült.

1 megjegyzés:

  1. Hát te ugyanolyan vagy, mint én:))))

    Minden kacatban és szemétben lehetőséget látok és mindent el is rakok. Így lett nálam is a kindertojásból Barbie kalap:)

    VálaszTörlés