2010. május 28., péntek

Edit szobája - Galéria

Eljött a nagy nap, hogy végre bemutassam az elkészült jelenetet. Engedjétek meg, hogy az angol kifejezést használjam, mivel nincs rá magyar megfelelő! Szóval ez egy roombox (szabad fordításban "szobadoboz"). A címe: Edit szobája.
Edit éppen elutazott Spanyolországba, és megengedte, hogy bemutassam a szobáját. Jó nézelődést mindenkinek! Van néhány meglepetés, amelyet még nem tettem közzé eddig.













26 megjegyzés:

  1. Enhorabuena!!!
    Realmente parece un salon de verdad, has conseguido una preciosa escena, me encanta!!
    besitos ascension

    VálaszTörlés
  2. Hát ez szuper!!!

    Hónapok óta nézem nyálcsorgatva a külföldi miniatűr blogokat és tessék: van még magyar, akihez eljutott ez a miniatűr mánia!
    Sajnos még nem birtoklok semmilyen miniatűrt, de teljesen meg vagyok érte őrülve, egyszerűen lenyűgöznek a részletesen kidolgozott kis remekművek. Amúgy én is kert és virág mániás vagyok, de az alkotás minden formája leköt(hónapokig varrtam kényszeresen Barbie ruhát, bár a lányom nem is barbizik...)

    Végignéztem a blogod, és látom, viszonylag friss a dolog, de meg kell jegyeznem, hogy nagyon ügyes vagy, szépek a dolgaid!

    Az én kedvenceim Beatrice:http://lesminiaturesdebeatrice.blogspot.com/
    és Bellabelle:http://diaryofanedwardiandollshouse.blogspot.com/

    Írtál valamilyen "Fimo"-t, ez egy gyurma fajta?
    További jó alkotást és blogolást, van még egy követőd;)

    Üdv, Anikó

    VálaszTörlés
  3. Annyira örülök, hogy végre magyar szót látok a blogomon! Már azt hittem, hogy fehér holló vagyok az egész országban. Biztosan rengetegen érdeklődnének a téma iránt, csak egyszerűen ismeretlen ez a hobby Magyarországon. Azért én igyekszem "hirdetni az igét". Köszönöm, hogy követed a blogomat, remélem gyakran találkozunk még!
    Megnéztem a te kedvenceidet, tényleg remek mini oldalak. Van egy angol nyelvű változata is a blogomnak (http://mytinyworldfromhungary.blogspot.com/), ott sokkal több linket találsz, amelyet ajánlok böngészésre. Különösen a japán oldalak fantasztikusak.
    A fimo egy német gyártmányú süthető gyurma. Rengeteg színben kapható, készletben is. A színek tökéletesen homogénre keverhetők, tehát a színskála gyakorlatilag végtelen. Vannak belőle különleges hatásúak is, mint például áttetsző, kőhatású, arany, stb... Még sütés előtt kiválóan színezhető pasztellkrétával, utána pedig akrylfestékkel. Mindenképpen próbáld ki, remek anyag. Én az Opitec-től rendeltem, viszonylag elérhető áron adják. Bármelyik hobbyboltban kapható, de tapasztalataim szerint ott jóval drágább.
    Évekkel ezelőtt én is "babaruháztam", csak én Baby Born babáknak varrtam. (Szintén karácsonyi ajándék a lányaimnak.) Sok sikert az alkotáshoz! Ha belekezdenél a minizésbe, bármiben segítek! Még egyszer köszönöm, hogy megtaláltál!

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Szavadon foglak és ki foglak kérdezni:)

    Úgy örülök én is neked, végre valakivel magyarul is meg lehet vitatni a dolgot:)
    Nagyon ügyes kezeid lehetnek, ha (gondolom jól láttam) mindent saját kezűleg készítettél.
    A bútorokat például hogy készítetted és hol találtál hozzá faanyagot, kárpitot?

    Te adtál reményt, hogy itthon is neki lehet állni. Külföldön olyan webáruházak vannak, hogy leesett az állam, persze biztos tudnék rendelni is, de jelenleg pénz, idő és helyhiányban is szenvedek:( Nekem egy 6 éves lányom van, meg egy 3 éves fiam.

    Én egy babaházat szeretnék nagyon...(sóhaj)

    Például Beatrice kastélyáért nagyon epekedek (http://picasaweb.google.com/chifileo2807/Dollhouses#)

    De egyenlőre nincs olyan kifinomult ízlésem, hogy ilyenbe belevágjak. Ő amúgy porcelánból készíti a babáit is, és azok a ruhák...ő volt az első, akinek teljesen véletlenül ráakadtam a képeire. Rögtön leesett az állam és kutatni kezdtem a témában.

    Az 1/12 mértéket hogy tudod tartani?

    Honnan jön az ihleted, hogyan is nézzen ki a szoba?

    A családod hogy tolerálja?
    Engem már a Barbie ruhákért is fura bogárnak tartottak.

    Remélem nem haragszol, hogy rád zúdítottam ennyi kérdést és nem bánod, ha rendszeresen kikérdezlek;)

    Üdv, Anikó

    VálaszTörlés
  5. Van még egy dolog, ami nagyon tetszett: baba szemmel nézhetsz végig egy babaházat:

    http://www.dollshouse.com/dhe/dolls-house-tour.aspx

    Szia!

    VálaszTörlés
  6. Készülj fel rá, hogy sokan nem értik majd, miért csinálod az egészet! Ha egy férfi modellezik vagy maketteket készít, az pontosan ugyanezt csinálja, csak a téma más. A családom lelkes - különösen a három lányom. Nekik azt volt nehéz elmagyarázni, hogy ez anya "játéka", és nem az övék. Ugyanis a miniatűrök legtöbb része meglehetősen törékeny, nem gyerekkézbe való. A barátaim többsége teljesen érdektelen, de elfogadják.
    Faanyagot bármelyik barkácsboltban szerezhetsz. Dolgozhatsz balsafával - nagyon puha, pengével vágható-, vagy rétegelt lemezzel. Ha viszont színfát szeretnél, azt többnyire neked kell levágnod, amihez elengedhetetlen egy fűrészgép. A kárpit az nehéz ügy. Maryarországon nehéz aprómintás textileket találni, talán egy foltvarrós üzletben lehet próbálkozni. Vagy veszel nyomtatható textilt (A4-es formátumban kapható), amire tintasugaras nyomtatóval bármilyen mintát nyomtathatsz. Kicsit drága megoldás, viszont a tökéletes árnyalatú, mintájú kárpithoz ez az egyetlen út vezet. (Még én sem próbáltam!)
    Ajánlom a Winkler Iskolaszer Kft-t beszerzéshez! Rengeteg barkácsalapanyaggal rendelkeznek, teljesen elérhető áron.
    Ha nincs helyed, kezdd el kicsi dolgokkal, egyszerű beállításokkal, amelyek egy képkeretben elférnek! Dolgozz papírral, gyurmával, balsafával! Ezekhez elég egy penge, olló, ragasztó és festék.
    Én mindent magam csinálok, élvezem magát az alkotást. És olyan jó érzés, amikor valamire megtalálom a tökéletes módszert! De ha mindenképpen vásárolni kell, akkor ajánlom az ebay-t, valami közeli országból (pl. Ausztria), hogy kisebb legyen a szállítási költség. Van egyébként egy magyar cég is, amelyik forgalmazza a babaházakat is és az összes felszerelést is, sajnos csak az USA-ból, szerintem horribilis összegért. De ha minden kötél szakad, egy-egy apró darabért talán kipróbálhatóak: http://www.babaház.hu/. Hú, most megyek, mert odaég a fasirtom!

    VálaszTörlés
  7. Akkor 1:1, mert nekem is kifutott a fiam kakaójához való tej, míg a blogod olvasgattam:)

    Nálunk az a gond, hogy jelenleg nem tudnék ilyen hobbira időt elkülöníteni, max alvás helyett csinálhatnám...Ha valami felkelti az érdeklődésem, akkor egész nap azon jár az agyam, megszállottan csinálom, ezért leginkább már bele se kezdek.
    Most is ezen jár az agyam, azonnal nekiállnék valaminek.

    Azóta el is olvastam a teljes magyar blogod és nagyon ügyes és kreatív vagy.
    Fűrészgép:) Na az nincs itthon:)

    Babát nem akarsz csinálni?

    Szia!

    VálaszTörlés
  8. Babát nem! Arra még én sem vállalkoznék a jelenlegi tudásommal. De egyszer talán... Egyébként én is csenem az időt innen-onnan, hogy tudjak valamit is csinálni. Egyébként legtöbbször a lányaimmal közösen alkotok. Ők is kapnak valamilyen anyagot a kezükbe, és kezdhetnek vele bármit. Nagyon jó fejlesztő játék, imádják. Gyurmázni pedig este szoktam a tv előtt.
    És nagyon köszönöm a dícsérő szavakat!

    VálaszTörlés
  9. Kedves Bözse!

    HURRÁÁÁÁ!

    Nem csak én vagyok ilyen csendes őrült. Én 32 éves vagyok, két picúr boldog anyukája, iszonyú kevés szabadidővel, és őrült miniatűr rajongással.

    Nekem blogom nincs sajnos, de ha érdekel és adsz címet, szívesen küldök képet a munkáimról.
    Nekem eddig van egy 1:24 arányú házam majdnem kész, de egyenlőre bútorok nélkül, két room-box, és miniatűr élelmiszerek, meg egy csomó apróság.

    Most olvastam a kárpitokról írtakat. Én nyomtattam már sima anyagra is tintasugaras nyomtatóval. Pl szőnyegnek (ha nem kell hogy vízálló legyen) tökéletes megoldás. Csak keményíteni kell az anyagot, és simán lehet nyomtatni rá.

    Eszméletlen jók a dolgaid, de mondd hogy van időd 3 gyerek mellett dolgozni rajtuk. Igaz nekem a kicsi csak 6 hónapos, de mióta megszületett semmire nincs időm, pedig annyi tervem és ötletem van még.

    Én éppen most készülök pár apróságot rendelni egy német webáruházból. Ha érdekel bárkit, akár többen is összeállhatunk. Az amerikaibabaházas oldalt ismerem, de szerintem pofátlanul drágák.
    Jó lenne ha nálunk is lehetne kapni miniatűr dolgokat, de tény hogyha az ember nyitott szemmel jár akkor bármi alkatrész lehet egy miniatűrhöz. Legutóbb a rumaromás műanyag palack felső része lett átlényegítve petróleumcsillár búrává. :o)

    Na jó eldugulok, de ha szánnál rám pár percet és elárulnád részletesen hogy a krumplinyomó hogy készült pontosan, iszonyú hálás lennék.
    e-mail:peti.pala@gmail.com

    VálaszTörlés
  10. Bocsi amúgy nem Péter vagyok, hanem Zsuzsa, csak a párom e-mail fiókjából írtam, aláírni meg persze elfelejtettem, olyan izgatott lettem.

    VálaszTörlés
  11. Már csak egy utolsó megjegyzés. A parkettáért elismerésem. Nem semmi türelmed van. Én eddig csak papírból csináltam hasonlót, mert a házikóm téglaborítású, és azt ragasztgattam egyenként, meg a tetőzsindelyt, de most tuti kipróbálom a parkettázást is. És még a német áruház ahonnan rendelni készülök: http://www.puppenhaus-paradies.de/
    szerintem nagyon jó dolgaik vannak, és az ára sem horror.
    Jó éjt!
    Zsuzsa

    VálaszTörlés
  12. Szia Zsuzsa!
    Két nap alatt két magyar is a blogomon! Most már az eső sem ronthatja el a kedvemet! Nagyon-nagyon kíváncsi vagyok a munkáidra! Az e-mail címem: ebodzas@vipmail.hu. Szerintem nyugodtan csinálj egy blogot, nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik. A krumplinyomóhoz magam elé vettem anyukám nagy méretű darabját, és mindent lemérve a darabjait felrajzoltam egy sörösdobozra, majd kivágtam és hajtogatni kezdtem. Előtte lecsiszoltam a mintát és valamennyire kiterítettem a pléhdobozt. Igazából elég kevés anyagot fogyasztott el belőle a krumplinyomó. Hogy honnan van időm? Igazából ilyenkor gőzerővel kertészkedni szoktam, de jelenleg csak csónakból tudnék kapálni.
    Még egy kérdés: hogy találtál meg?

    VálaszTörlés
  13. Hát ez tök jó:)
    Alakul a csapat:)

    Szia Zsuzsa az 1/24 már egy emberibb lépték, az olyan Barbie méretű?

    Sziasztok, Anikó

    VálaszTörlés
  14. Sziasztok!

    Látom ti is korán keltek. Köszi a krumplinyomó leírásáért. Tuti kipróbálom. Ami a kertészkedést illeti, nálunk is elég bonyolult lenne most. A blogkészítéssel csak annyi gondom van, hogy nem tudom mikor írnék bele. Még az első lányom születésekor csináltunk honlapot, de már azt sem volt időm frissíteni majd fél éve. A google képkeresőjén keresztül találtalak meg. Babaházas képeket kerestem, és onnan adott hozzád találatot. Most anyuméknál vagyunk, de megnézem, mert szerintem itt is vannakl képek, ha nem is mindenről.

    Anikó!
    Az 1:24-hez méret még kevésbé barátságos. Ez a fele annak amit Bözse készített. Kb 7-8 cm magas babákhoz. Kb. olyan méret mint a playmobil játékok. Én helytakarékossági okokból kezdtem ezzel először. A room-box-ok pedig 1:12 méretűek, kb 15 cm-es babákhoz.

    Most a párom követeli a gépet, de még írok majd.
    Zsuzsa

    VálaszTörlés
  15. Szia Zsuzsa!

    Bocsi, tévedtem...összekevertem az 1/6-ossal...
    Ezek szerint te még inkább keresed a kihívást.

    Na és az 1/144-ről már ne is beszéljünk:)

    VálaszTörlés
  16. Most azon gondolkodtam, hogy tintasugaras nyomtatóval lehet vajon szép tapétát nyomtatni?
    Bözse kapott valamelyik külföldi olvasójától egy linket, amit én is megnéztem és vannak ott szép tapéták is.
    http://www.jennifersprintables.com/printables1.html

    Amúgy az én rajongásom a miniatűrökhöz eddig csak elméleti volt, mivel itthon megvásárolni egy kit-et és berendezni kissé (nagyon is) költséges lenne. Én is két gyerekkel vagyok itthon, jelenleg még nem dolgozom, a családi kölségvetésből sajnos nem futná erre:(
    De mióta látom Bözse milyen fantasztikusan kreatív, kedvet kaptam én is neki látni a "semmiből".
    Olyan igazságtalan, hogy míg nyugat Európában és Amerikában ez egy elterjedt hobbi és webáruházak tucatjai ontják az árut, vásárokban gyönyörködhetünk a művészek miniatűrjeiben, magazinok, könyvek jelennek meg...addig itthon semmi:(

    Ezért is van, hogy kint nem törik így magukat az hobbi alkotók, egy kis részét maguk csinálják, a nagy részt meg összevásárolják innen-onnan.


    De sebaj, lehet hogy ez idővel változik:)

    VálaszTörlés
  17. Én nyomtattam már tapétát tintasugarassal, de vigyázni kell, mert ha nedvesség éri a nyomtatott felét (pl a ragasztó) akkor elmosódhat kicsit a minta. Lézerrel az igazi, de az meg nagyon drága. amúgy vannak jó tapéta és szőnyegmintáim is. Majd csinálok egy webalbumot és akkor te is le tudod tölteni.
    Most egy igazi viktoriánus házat szeretnék csinálni. Ez a gyerekkori álmom. Bár külsőre inkább Edward korabeli, mert azt egyszerűbb megcsinálni. A vatera igazi kincsesbánya. Ott vettem a bútorok javarészét, a hiányzó dolgokat meg megcsinálom. Kb 5-6 éve gyűjtögetek.

    VálaszTörlés
  18. Vaterán lehet ilyesmit kapni?
    Hogy keressek rá?

    Nézd meg az én kedvencemet, Beatrice-t:

    http://lesminiaturesdebeatrice.blogspot.com/

    http://picasaweb.google.com/chifileo2807

    Neki is több háza, kastélya is van berendezve, bár nem tudom, melyik korszakba sorolható, de imádom! Főleg a Maison de poupées.
    Gyönyörű porcelán babákat is csinál, korhű ruhákban. Így akadtam rá, mert volt egy Barbie ruha varró korszakom (is).

    Üdv!

    VálaszTörlés
  19. Igazi kis fórum kezd itt kialakulni! Ha van Photoshop a háznál, akkor javaslom a következő honlapot, ahonnan remek minták tölthetők le: http://patterrific.com/. Tudom, a Photoshop egy kicsit bonyolultnak tűnik, de remek eszköz miniatűrök gyártásánál!

    VálaszTörlés
  20. Ja és egy blog egy Edward korabeli babaház elkészítéséről: http://diaryofanedwardiandollshouse.blogspot.com/

    El sem tudjátok képzelni, hogy örülök, hogy végre vannak magyarok is, akikkel osztozhatok a mini világ örömeiben:)

    Ja és jó tudni, hogy nem vagyok őrült...:) Legalábbis nem vagyok egyedül:)

    VálaszTörlés
  21. Helló!

    Kedves Bözse!
    Remélem nem gond hogy tényleg lassan fórumozunk itt. A cuccaim nagy részét feltettem webalbumba. Itt megnézhetitek miket csináltam eddig. Van még egy kis mini kertem egy lúdtojásban, de a képek még a fényképezőn vannak, de most mennem kell etetni. Majd letöltöm és felrakom azt is, és megnézem az ajánlott linkeket is.
    http://picasaweb.google.com/peti.pala

    VálaszTörlés
  22. Megnézetem, nagyon jók a házikók és komoly tapéta gyűjteményed is van!

    A kislányod is cuki:)

    VálaszTörlés
  23. Kedves Bözse!
    Én még sohasem láttam ilyet azelőtt... A képek alapján nem akartam elhinni, hogy ez a szoba nem életnagyságú, ahogyan a többi kis apróságnál sem. Csak nagyon erősen szemügyre véve lehet észrevenni, hogy bizony itt egészen pici dolgokról van szó. Ez valami hihetetlen! Micsoda türelem, kreativitás, kézügyesség kell ehhez! Minden tiszteletem a tiéd! Ha esetleg valamikor lenne kiállításod, nagyon szívesen megnézném az alkotásaidat élőben is. Kíváncsian várom az újdonságokat!
    Zsuuu

    VálaszTörlés
  24. Nahát ezt elég volt végigolvasni! Mintha kínait beszéltetek volna itt... Mint Zsuuu, nem akartam elhinni hogy ez az aminek titulálva van... Azta! Mennyi időőő, energia, türelem, szépérzék, fürge ujjak, igzai művészlélek kibontakozása. WOW! Nincs kifejezésem arra hogy mennyire tetszik. Lélegzetelállító. Csodálom, hogy mennyire másnak teremtett Isten minden embert. Miyen jó hogy nem vagyunk egyformák. Veled mindenképpen színesebb a világ.

    VálaszTörlés
  25. Kedves Bözse! Készíthetnél néhány fotót úgy is (ez rám is vonatkozik), hogy valami életnagyságú tárgy, vagy a kis kezed benne legyen a képben, hogy ne csak az látszodjon, hogy fantasztikusan élethűek a tárgyak, hanem hihetetlenül kicsik is. Drukkolok!!! Levente

    VálaszTörlés