2010. november 26., péntek

Cukrászdát nyitottam!

Nagyon rákattantam az édességekre az utóbbi napokban. Talán így próbálok némi színt vinni a hideg hónapokba. Most éppen sütik készültek a cukrászdámban, ami már nevet és logót is kapott. Sweets of Colors néven fogom meghódítani a világot tökéletesen fogyókúrás édességeimmel.




Hiába csináltam már többféle módon is krémnyomó fejet (fogalmam sincs, mi ennek a hivatalos megnevezése), valahogy mindig elég amorfra sikeredett a minta. Végül föladtam! Habár többnyire saját magam készítem az eszközeimet is, most mégis rendeltem nyomófejeket az Etsy-n. 

Kaptam egy nagyon hasznos tanácsot Patty-től, miszerint keverjem a polymer clay krémet egy kis keményítővel, és akkor sokkal szebb formája lesz, hiszen jobb lesz a tartása. Mindenképpen kipróbálom, amint megérkezik a kis csomagom.


Továbbra is készülök karácsonyra is, ezúttal díszekkel a fámra. A fa még ugyan éppen előállítási fázisban van, de legalább már van mit rátenni.





És persze megint egy kis gyümölcs, most füge. Sajnos idén nem örvendeztetett meg a mi kis fügefánk gyümölccsel bennünket, ugyanis télen csúnyán visszafagyott. Szerencsére összeszedte magát, és tőből kihajtott, de az idei termés természetesen elmaradt. Most ezzel a kis tállal próbálom kárpótolni magamat. Csekélyke sikerrel, ami a zamatát illeti.


Egyre többen fordulnak hozzám tanácsokért, ami nekem egy nagy megtiszteltetés, hiszen azért még mindig fiatal csirkének számítok a témában. Természetesen szívesen segítek, kérdezzetek bátran. Ha esetleg van olyan téma, ami több embert is érdekel, akkor arról külön bejegyzést is írok. Köszönöm a bizalmat!

2 megjegyzés:

  1. Bözse, nem jutok szóhoz, imádom őket:)
    Összefutott a számban a nyál, tehát jó munkát végeztél:)

    VálaszTörlés
  2. Bözse ,te aztán csak ne szerénykedj:))),mert,amit művelsz,az kész művészet!Én abszolut nem vagyok járatos a témában,ami a gyurmázást illetti,de azt már megbírom állapítani,hogy nagyon jól csinálod.Szoktam mások gyurmásait is nézegetni,de ennyire profi "cuccokat" még sehol sem láttam.Csak így tovább!Ha egyszer rámjönne a gyurmázás,akkor tutti,hogy hozzád fogok tanácsért fordulni.

    VálaszTörlés