2010. november 18., csütörtök

Már nagyon karácsonyi hangulat van a mini világomban. A Télapó is nemsokára megérkezik, éppen ideje volt megalkotnom ezt a csokimikulást. Kapott egy szép díszdobozt is.



A karácsonyi menü is alakul. A hal természetesen nem hiányozhat egyetlen ünnepi asztalról sem, habár nálunk inkább leves formájában szokott megjelenni. Itt éppen sült pisztráng van feltálalva. Végre kezdek gyakorlatot szerezni a caning technika terén is. Ezzel a citrommal most elégedett vagyok. 




A mi családunkban hagyomány szenteste a sült kacsa vagy liba. Mindenki imádja, én legfőképp. Egy kis párolt káposzta hiányzik még hozzá, mert azzal a legfinomabb!



És persze a bejgli! Mindig saját magam sütöm, ki is durran az oldala minden alkalommal. Azt hiszem, túlzásba viszem a tölteléket, de ha egyszer mindenki gazdagon szereti!


Készítettem pár szaloncukrot is. Most bánom nagyon, hogy kidobtam a sztaniolokat, most nagy szükségem lenne rájuk. Egyedül ezt a sárgát találtam, illetve alufóliát használtam.


Gyerekkorom karácsonyához hozzátartozott a csak akkor beszerezhető déligyümölcs is. Hát igen, ennyire öreg vagyok, én még a kommunizmusban nőttem fel, ahol a hiánygazdaság dívott. Ma már persze bármikor kapható narancs vagy banán, de azért nekem mindig karácsonyi hangulatom lesz tőlük. 

4 megjegyzés:

  1. Az ilyen gazdagon teritett asztal láttán még azoknak is meghozod a kedvüket,akik nem hisznek a karácsonyba.Nálunk töltöttkáposzta és egyéb disznóságok gazdagitották az asztalt,de a narancs nálunk is jenel volt.Ceausescu bácsi vlágában nöttem fel és nekem nem volt ezzel gondom.
    Jók lettek a minikéid most is!Éljen a Karácsony!!!

    VálaszTörlés
  2. Minden gazdag ember, gazdag, és így valódi és tökéletes, hogy néz ki valós

    VálaszTörlés
  3. Húha, felkötheti a gatyáját a miniatűr világ, Bözse:)

    Minden annyira valósághű és étvágygerjesztő!

    VálaszTörlés
  4. úristen, hát ez nem semmi!

    minden elismerésem, az a grillcsirke... nagyon szépek! :)

    VálaszTörlés