2010. március 29., hétfő

Ajánló

Szeretnék néhány oldalt bemutatni, amelyeket rendszeresen látogatok. Természetesen mindegyik miniatűrökkel foglalkozik. Az egyik kedvencem a http://theminifoodblog.blogspot.com/, ahol naponta frissülő miniatűr konyhai remekekkel találkozhatunk különböző alkotóktól. Érdemes az itt szereplő emberkék blogjaira is ellátogatni. Közülük a kedvencem egy honolului hölgy, akinek az ételutánzatai valóságos műremekek. Az ő oldala a téma iránt érdeklődők számára kihagyhatatlan: http://kivasminiatures.blogspot.com/.
Nagyszerű roomboxok láthatóak két kiváló japán blogon: http://milkymocaskitchen.blog44.fc2.com/ éshttp://blogs.yahoo.co.jp/fxtrip2000/MYBLOG/yblog.html. Mindkettő a finoman kidolgozott részletek miatt különösen jó. Az utóbb említett blogban olyan tárgyak szerepelnek, amelyek nem is utánzatok, hanem valódi dolgok kicsiben. Minden tökéletesen megformált. Mondjuk, ahogy elnéztem átlagon felüli szerszámkészletettel rendelkezik az illető - egyébként férfi -, még számítógép által vezérelt esztergapadja is van.
És végül egy szervezet, az AIM (Artisans in Miniature) honlapja, ahol rengeteg különböző témára szakosodott miniatűrista mutatkozik be, és havonta megjelenik itt egy igényes, ingyenesen megnézhető magazin is. A címe: http://www.artisansinminiature.com/.
Még persze sok látnivaló van az interneten, de ezek a legjobbak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése