2010. augusztus 20., péntek

Ünnepi alkalom

Ma, augusztus 20-án az új kenyérrel kívánok mindenkinek kellemes pihenést a hosszú hétvégére! Remélem, hogy jól szórakoztok! Én ugyanis még mindig szobafogságra vagyok ítélve. És persze továbbra is gyurmázok.



Az ősz (illetve a nyárutó) jegyében születtek az alábbi gyümölcsök: szilva és szőlő. A szőlő igazából tesztelése volt a kikevert színeknek. Rengeteg szőlőt szeretnék készíteni egy szüreti jelenethez, de még mielőtt élesben kezdeném a gyártást, megnéztem, hogy milyenek is lesznek. A kék és a muskotályos szőlő szerintem már mehet nagyüzemben is, mert pont ilyet szerettem volna. Viszont a rózsaszín pocsék lett, valószínűleg nem kevertem elég áttetsző gyurmát az anyagba, ezért nem lett kellően üveges. Még tovább próbálkozom!


12 megjegyzés:

  1. Ismét nagyon jók lettek. Ezt a kenyeret hogy csináltad? Valld be hogy egy óriás tenyeret csináltál és a kenyér igazi. :o)
    Tényleg, mivel csináltad a felületét ilyen rücskösre?

    VálaszTörlés
  2. Első körben alufóliát gyűrők össze, és azzal kezdem a mintázást, például a nagy repedéseket. Aztán pengével tovább plasztikázom, ettől lesz éles a kéreg a repedések szélén. A kisebb repedések szintén pengével készültek, enyhén remegősen vezetem a pengét, hogy egyenetlen legyen. Parkinsonosok előnyben! Jó, ez egy kicsit durva poén volt!

    VálaszTörlés
  3. Megint nagyon jók!
    A kenyeredtől kész vagyunk! Mutatom a páromnak erre megszólal: Ja, ezt a mentorod csinálta? :)))
    A szőlőid is isteniek, a pocsék szó óriási túlzás...ne légy ilyen szigorú magaddal!

    Mi meg kint voltunk a Budai várban a Mesterségek Ünnepén most jöttünk meg és két olyan dolgot vettem...Bözse elírígyled, garantálom! Fel is rakom a blogomra!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jók lettek! Nem is tudtam,hogy van áttetsző gyurma is! :)
    És most már tessék sürgősen meggyógyulni! :) Élvezd ki azt a picit,ami még a nyárból maradt! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jók lettek, a kenyér tetejére még egy kis lisztet el tudnék képzelni, hogy még rusztikusabb legyen. A szőlőktől egyszerűen eláll a szavam :-O Ha már szóba került az áttetsző gyurma, megkérdezem, hogyan csinálod, hogy ilyen szépen ég ki? Nekem mindig zárványos lesz. :(

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm mindenkinek! Igen létezik úgynevezett "transzparent fimo" fehér, piros, sárga és kék színben. Csak sütés után lesz áttetsző bizonyos mértékben. Az enyém még nem volt zárványos, bár még nem sokat használtam. Lehet, hogy csak nagyobb méreteknél jön elő ez a probléma?

    VálaszTörlés
  7. Bocsánat, helyesbítenem kell: nem transparent, hanem translucent fimo az áttetsző gyurma neve!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szuperek lettek, enni valóan élethűek! :)

    VálaszTörlés
  9. ...Lányok, mi az a zárványos?

    VálaszTörlés
  10. Vannak benne foltokban nem áttetsző részek, mint a kristályokban. Ma olvastam, hogy a nedvességtől keletkezik a gyurmában, ami párából meg az ember kezéről jut bele, szóval minél kevesebbet kell fogdosni az áttetsző gyurmát sütés előtt, illetve másik tipp, hogy alacsonyabb hőfokon kell sütni. Na majd meglátom, hogy beválik-e valami, gondoltam megosztom Veletek, ha esetleg előjönne ez a probléma.

    VálaszTörlés
  11. Köszi!
    (Hogy ti milyen szép szakszavakat tudtok:)
    Majd én is kipróbálom ezt a translucent fimo-t!

    VálaszTörlés
  12. Nem nagyon tudok jobb szót... félelmetes amit a gyurmával művelsz :) Le a kalappal!

    VálaszTörlés