2010. szeptember 30., csütörtök

Ekkora halat fogtam!

Hát nem nagyot! 
Tudom, nem vagyok valami következetes, amikor kiválasztom az éppen kedvemre való témát, csak csapongok ide-oda. De éppen ez a jó ebben a minizésben, hogy végül is azt csinálok, amit csak akarok. Szóval most éppen a hal volt terítéken, méghozzá ponty. Tegnap elkészült az alsó, amiről sütés után derült csak ki, hogy az uszonyai elég bénák. Aztán az angol blogomon kaptam egy jó tanácsot, hogy talán áttetsző fimo-val kellene próbálkoznom, és tényleg! A ma készített fölső halacskának már sokkal jobbak az uszonyai. 




10 megjegyzés:

  1. Hát Bözse, te mostanra már oda jutottál, hogy azt csinálsz gyurmából, amit csak akarsz!

    Szinte érzem a szagát...és milyen nyálkás...

    Zseniális vagy!!!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem a kezet készítetted el hatalmasban, mert hihetetlen hogy egy ilyen részletesen kidolgozott valami mindössze pár centi legyen! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen! Bárcsak annyi gyurmám lenne, hogy futná ekkora kézre!

    VálaszTörlés
  4. Fúúúúj, de realisztikus. Nem vagyok egy nagy halevő-hehe, de ettől a hideg kirázott- ügyes!

    VálaszTörlés
  5. Tegnap elbénáztam itt a megjegyzésemet. :(
    A lényege az volt, hogy szuper amit csinálsz. A családnak is megmutattam (már nem először) a műveidet. Teljesen odavannak érte. :))) Tegnap este a te blogod volt az utolsó, amit a számítógépen néztem és utána kikapcsoltam a gépet. Ezért az utolsó képek az agyamban ezek a kicsike halak voltak. Mondanom se kellene, hogy róluk álmodtam és a többi mini dolgokról. Reggel nagyon fáradtan ébredtem és ekkor tudatosult bennem, hogy mi is történt és miért is. :)
    Szeretek ide járni és csodálni a műveket. Hány napig tart elkészíteni egy ilyen kicsi dolgot? Mennyi gyurmát használsz fel? Ezekhez a kicsi halakhoz is több színt kellett használnod. Hogyan oldottad meg, hogy ne keveredjenek össze, de a hatásuk meg legyek? Csodálatosak! :)A kicsi diók, állatok, kolbász, csizma, mind-mind csodálatos!:)Talán bénák a kérdéseim, de engem nagyon érdekel. :)
    Még egy kérdés: Kitehetek egy képedet a blogomba? Természetesen linkelem a forrást. :)

    VálaszTörlés
  6. Persze, hogy kiteheted a képeket, nekem megtiszteltetés. Köszönöm szépen!
    A halacska elkészítése darabonként talán egy óra, de nem mértem az időt. Egyébként csak egyetlen színt használtam hozzá, fehéret. A többi csak krétapor, amit ecsettel viszek fel, miután megformáztam a testet, és az uszonyokat. Illetve az oldalsó uszonyokhoz használtam áttetsző fimot. A végén pedig az egészet lekentem fimo lakkal, megfestettem feketével a szemgolyót, és némi vöröset vittem föl a kopoltyúkhoz. Hát nagy vonalakban ennyi. Remélem, hogy tudtam segíteni.

    VálaszTörlés
  7. Én biztos, hogy nem tudnám elkészíteni, de nagyon kíváncsi voltam az elkészítési módra. :))))
    Köszönöm, hogy időt szakítottál a válaszra. :) És nem hiányozhat a blogomból 1-2 képed. :))

    VálaszTörlés
  8. Te han quedado muy reales. Me declaro admiradora de tu trabajo.
    Muchas felicidades por él.
    Besos Narán

    VálaszTörlés
  9. ezt én nem tudom elhinni. bámulatos. nincsenek rá szavak. ráadásul én nagy halas vagyok. :))) nagyon passzol hozzám. hú, művész vagy!

    VálaszTörlés
  10. egyúttal végignéztem az EGÉSZ blogot. azóta keresgélem az államat.. milyen szerencsések a lányaid!!! :)

    VálaszTörlés