2010. szeptember 16., csütörtök

Még mindig tart a szüret

Már nagyon régóta szerettem volna egy kisebb szüreti beállítást készíteni, amit el lehet helyezni egy asztalon, de voltak leküzdhetetlen akadályok. Nem tudok üvegholmikat készíteni. Pedig a bor nem hiányozhat egy ilyen témánál. Aztán tegnapelőtt a fejemhez kaptam! Mégis hány régi (mondjuk úgy minimum 100 évvel ezelőtti) vidéki szüretnél szervírozták a bort üvegkancsóban? Cserépkancsót és kupát pedig már én is tudok csinálni! Így, miután az utolsó akadály is elhárult, tegnap elkészült a mű. A kancsóval rengeteg időt eltöltöttem. Ha jól emlékszem négyszer gyúrtam át, mire elfogadtam a formáját. A fakorong 30 mm átmérőjű, a kancsó pedig 19 mm magas.



3 megjegyzés:

  1. Imádom, nagyon gusztusos összeállítás!
    Szép színt adtál a kancsónak!
    ...kis koránkelő:)

    VálaszTörlés
  2. Most találtam rá az oldaladra! Fantasztikus dolgokat készítesz! Megnéztem az etsy boltod is, csak ámulok és bámulok. Eddig nem sok magyart találtam aki ilyen kicsiben alkot!

    VálaszTörlés
  3. Ismét csak ámulok és bámulok...

    Kérlek nézz be hozzám, ha van egy szabad perced, vár ott valami :)

    VálaszTörlés