2011. február 25., péntek

Erdei gyümölcsös charlotte

Ez a mai mini tortám. Meg kell mutatnom nektek, annyira tetszik. Már régóta kinéztem magamnak, de féltem nekifogni. Mindig kinéztem az újságból, aztán szépen elnapoltam. Végül tegnap elkészítettem előre a babapiskótákat. Először csináltam rézlemezből egy kiszúró formát, amivel sokszorosítani tudtam a mintát, majd egy kicsit "megborzoltam" az oldalukat, hogy morzsásak legyenek. Sütés után ragasztottam rájuk némi cukorutánzatot. Ma megcsináltam a torta magját, amire már rá tudtam nyomni a kész babapiskótákat. Újbóli sütés után már csak ki kellett dekorálni a közben elkészített gyümölcsökkel.
Az epret fehéren szoktam sütni, persze a mélyedéseket előtte belenyomom. Sütés után lefestem először narancsos árnyalattal, majd egyre vörösebb színnel a csúcsa felé haladva. Végül száradás után bemosom világoszölddel, ami szépen befolyik a lyukakba, még száradás előtt letörlöm a felesleget. Tudom ez egy kissé bonyolultnak tűnik, de szerintem csak így lehet viszonylag hiteles szamócát gyártani. Egyébként ez az egyik legnehezebb gyümölcs!


8 megjegyzés:

  1. Hihetetlen mennyire élethű és milyen pici :)
    Nagyon íncsiklandó!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok, hogy ilyen fantasztikus tehetséged van ilyen mini munkákhoz. Le a kalappal!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Hmm, ez még sokkal gusztább, mint az előzőek, most már tényleg ennem kell valamit :D

    VálaszTörlés
  4. Ugye az egyik Nők Lapja Konyha címlapfotója? ;)
    Ha ez egy gasztroblogon lenne meg nem mondanám, hogy 2 centi sincs!
    Kérdéseim: =)
    Hogy jöttél rá/találtad ki, hogy ezt akarod csinálni?; Biztos csak figyelmetlenül olvasom a blogodat (sokszor csak a képek megsasolására van időm), de hogy alakítod ki a roomboxokat? Mik az alapjai?; Hogy van ennyi türelmed? :))

    Bocsiii a kérdéseimért, szuper a blogod, a "gyártmányaid"!!!!

    VálaszTörlés
  5. Tényleg egy címlapfotóról vettem a mintát, de sajnos nem emlékszem, melyik újságé volt.
    Hogy honnan van türelmem? Ha én azt tudnám! Szívesen adnék tuti recepteket, de ez szerintem alkati sajátosság. Valaki vagy képes órákig szöszölni valamivel vagy nem. Persze, vannak átmenetek, de egyik végletből a másikba átesni lehetetlenség. A roomboxokat általában azután készítem el, hogy a főbb elemek már készen vannak, így tökéletesen be tudom lőni a szükséges méreteket. Általában igyekszem kezelhető méretű dobozt összerakni, hogy önmagában egy élvezhető, könnyen elhelyezhető alkotást kapjak. Az anyaga változó, használok rétegelt lemezt, lágy rostlapot, kartont, attól függően, hogy milyen vastagságra van szükségem, és hogy milyen lesz a borítása.

    VálaszTörlés